Gråsjälören runt 2011 - inbjudan

Årets runtsimning går av stapeln lördagen den 13 augusti.
Vi samlas kl 10:00 i Södra hamn vid bryggan nedanför bensinmacken öster om Granec. Se kartan här intill (klicka på de blå markörerna och linjerna för mer information).

Rune har lagt sälköttet i marinad, så soppan är förberedd.

Nytt för i år är att några kommer även att simma dit och tillbaks.

Just nu har vi 9 runtsimmare varav 2 dit-och-tillbakasimmare, 6 funktionärer och 3 båtar.

Preliminärt lägger vi upp dagen enligt nedan. Andra eller kompletterande idéer emottages tacksamt.

De som simmar till ön behöver en följebåt för att synas och inte bli påkörda av någon farkost. En av båtarna får vara följebåt och de andra två åker ut till ön och sätter ut bojar. Alternativt kan en båt som varit på ön och lämnat folk komma tillbaks och byta så att den blir ny följebåt och den avgående följebåten kan då köra ut sina passagerare till ön och sedan lägga ut bojar. Simningen är ca 1500m om man simmar rakt och tar då ca 25 minuter beroende på blåst och vågor.

Ditsimning, bojutsättning och dräktpåtagning bör ta ungefär lika lång tid, så vi kan samlas för den årliga gruppbilden. Vi simmar sedan runt ön och då har vi tre följebåtar. Då senaste veckan varit kall, så kan det ha påverkat vattentemperaturen, så våtdräkt, badmössa och öronproppar rekommenderas.

Efter genomförd simning värmer vi på soppan och inmundigar den under soliga och trivsamma förhållanden. Vid eventuellt regn, fast det verkar mindre troligt, så har Rune ordnat nyckel till Lions stuga, så vi kan sitta inomhus. Lekar eller annat skoj får avsluta det hela. I fjol höll vi på till ca kl 14, så det blir det blir väl något liknande i år.

Vi får sedan se om dit-simmarna även är sugna på att simma hem.

Vid eventuella frågor kontakta någon av
Rune, rune.sundmark@bredband.net, 0703-44 13 76 eller 0920-109 77
Johnny, johnny.widen@gmail.com, 0706-31 78 14

Se Gråsjälören 2011 på en större karta
Comments